dinsdag 1 mei 2012

Wecken en inmaken een passie

Beste lezers,

Dit is mijn eerste bericht in mijn blog over wecken en inmaken van groente, fruit, vis en vlees.
Op de website: www.weckenonline.eu kunt u alles vinden over traditioneel wecken en inmaken, wecken in azijn, inmaken in alcohol, inleggen, inmaken in een weckketel,  inmaaktijdentabel en nog veel meer.
Er staan allerlei recepten op weckenonline,eu voor het maken van jam, zelf maken van port, koffielikeur, azijn, inmaakrecepten of weckrecepten en een stap voor stap uitleg hoe u eenvoudig kunt beginnen met wecken.
Weckpotten van Leifheit met schroefdekel

Ik hoop dat dit blog bijdraagt aan de website.

Met vriendelijke groeten,
Claudia

3 opmerkingen:

  1. Hoi
    Leuke website, vooral de inmaaktijdentabel voor het wecken is erg gemakkelijk.
    Ik heb een klein vraagje: Moet je altijd je weckpotten uitkoken?

    Gr
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo,

    Ik maak sap met een professionele juicer,sapcentrifuge. Soms ook wel met de stoomketel maar:
    Als ik sap in de juicer maak, hoe kan ik het dan het beste conserveren( pasteuriseren)
    Ik werk met kleine flessen met twist-off deksel.
    Kan ik het sap tot 85 gr. verwarmen en dan in de fles doen of moet ik de flessen wecken?
    Graag reaktie en alvast dank:
    Herry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Herry,
    Je moet het sap op 85 graden voor 30 minuten wecken in een weckketel. Ik zal je ook even laten weten waarom. De twist-off deksel "trekt" een product niet vacuüm. Je kunt met een twist-off deksel wel bv jam conserveren omdat vruchten van nature een hoog suikergehalte hebben en je er geleisuiker aan toevoegt (wat tevens een bewarende eigenschap heeft). Hoe een vacuüm ontstaat in een weckfles lees je op: http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Het_Proces/het_proces.html
    Dit kan je niet bereiken met flesjes met een twist-off deksel.
    Als je nog meer vragen hebt kan je mij altijd mailen.

    Met vriendelijke groeten,
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen