vrijdag 29 juni 2012

Kersen wecken

Ingrediënten:
3 kilo kersen
Suikeroplossing: dit is suiker opgelost in water.
Heeft u zoete kersen; dan gebruikt u 300 gram suiker op 1 liter water, heeft u zure kersen dan gebruikt u 750 gram suiker op 1 liter water.
6 inmaakglazen van 0,5 liter

Wat wij altijd aanraden bij het inmaken van kersen is: Als u stevige kersen heeft verwijder dan de pit door het gebruik van een kersenontpitter. Zijn u kersen zachter, maak dan u kersen in met pit en al! Daardoor blijven zachte kersen steviger.
Was uw kersen en ontdoe ze van de steeltje en de pitten. Neem 6 inmaakglazen van 0,5 liter en doe de kersen in de gesteriliseerde inmaakglazen.
Verwarm 2 liter water met de suiker. Zorg ervoor dat de suiker goed opgelost is door het water even te laten koken.Giet de suikeroplossing over de kersen zodat de kersen goed onder staan en sluit de weckpotten met de inmaakringen en weckklemmen. Zet de inmaakglazen in een inmaakketel en zorg ervoor dat het water in de inmaakketel tot 3/4 van de hoogte van het inmaakglas komt.
Weck de kersen gedurende 30 minuten op 80 graden.

TIP: Als u zonder suiker wil inmaken kan dit ook: Laat gewoon de suiker weg en zet vul de weckpotten met zuiver water of ontsap een aantal kersen in de ontsapper van weck en gebruik het kersensap om de kersen in te wecken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten