zondag 10 juni 2012

Zelf jam maken en inmaken

Zelf jam maken en inmaken

Als er iets eenvoudig is, is het jam maken.
De laatste weken hebben we allerlei nieuwe jam recepten toegevoegd op onze website.
De laatste twee recepten zijn bosbessenjam en appeljam met lavendel.
Wij hadden nog wat gedroogde lavendel over van vorig jaar en omdat de nieuwe lavendel al in bloei staat kwam ik op het idee voor de appeljam met lavendel.

Deze keer hebben we niet de jampotten van Leifheit gebruikt maar weckpotten met beugelsluiting en de weckpot van Leifheit van 1/2 liter.

Op www.weckenonline.eu vindt u nog meer toepassingen voor lavendel zoals lavendelroomijs, lavendeljam, lavendelsuiker enzovoort.

Ook vindt u hier een stap voor stap uitleg hoe zonder investering jam kunt gaan inmaken.

Jam gebruiken wij niet alleen als broodbeleg maar ook als topping op nagerechten zoals; yoghurt met ananasjam, op taarten zoals; bosbessenjam op een bosbessentaart, bij een kaasplankje.
De mogelijkheden zijn eindeloos.
Heeft u voorbeelden voor het gebruik van jam;
Laat het ons weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen