125 gram
boter
125 gram
zelfrijzend bakmeel
125 gram
suiker
2 eieren
sap van 1 citroen (of 60 milliliter citroensap)
Citroen curd (klik hier >>> voor het recept om zelf uw citroen curd te maken en in te maken; de citroen curd is dan 3 maanden houdbaar!)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 4 cakevormpjes en vet deze in met wat zonnebloemolie.
Verdeel over de bodem van elk potje 1 eetlepel citroen curd.
Mix alle ingrediënten, behalve het citroensap. Voeg daarna het citroensap toe en mix alles nog even.
Vul elk potje tot 2/3 met het mengsel. Bak de gebakjes gedurende 20 tot 30 minuten in oven.
Maak met een scherp mes de zijkanten van het gebakje los en zet het potje op zijn kop op een bordje.
De citroen curd vormt dan een mooie en heerlijke topping.
Mix alle ingrediënten, behalve het citroensap. Voeg daarna het citroensap toe en mix alles nog even.
Vul elk potje tot 2/3 met het mengsel. Bak de gebakjes gedurende 20 tot 30 minuten in oven.
Maak met een scherp mes de zijkanten van het gebakje los en zet het potje op zijn kop op een bordje.
De citroen curd vormt dan een mooie en heerlijke topping.
Ik ben verzot op "lemoncurd" en deze recept ga ik zeker uitproberen. Alvast bedankt ;-)
BeantwoordenVerwijderen