zaterdag 4 augustus 2012

Eieren koken in een glazen potje
Vorige week zag ik op TV een B&B die eieren kookte in glazen potjes. Echt een leuk idee! Het voordeel is dat je niet zit te frunniken met de eierschaal en het er ook nog erg mooi uit ziet.
Het ei worden gebroken en in het glazen weckpotje gedaan. De weckpotjes worden au bain marie in een pan met water gekookt. Het voordeel is ook dat je precies kunt zien welke gaarheid je eitje heeft en het ziet er echt leuk uit! Ik heb het geprobeerd met een klein inmaakglas van 80 ml van Weck.
Het werkt als volgt: Breek uw ei in het weckpotje en zet het in een pan met een bodempje water.
Vul het water aan, gewoon onder de kraan, totdat het water in uw pan, minimaal de hoogte van het gebroken ei in het weckpotje, heeft bereikt. Haal de weckpotjes nu uit uw pan en zet uw pan op het vuur. Breng het water aan de kook en zet dan uw weckpotjes terug in de pan met kokend water. Blijf kijken! Bij ons is het eitje perfect zacht gekookt als de inductie op 5 staat en de tijd 10 minuten. Als u ander glas gebruikt, let dan op dat u dik glas gebruikt. Bij het gebruik van weckpotjes hoeft u niet bang te zijn dat deze kapot gaan. Ze zijn bestand tegen hele hoge temperaturen.
Let altijd op: Het weckpotje is heet, maar dat betekend dat uw ei ook lekker warm blijft.
2 opmerkingen: