woensdag 22 augustus 2012

Inmaken van radijsjes in zoetzuur

Een heerlijk inmaakrecept voor radijsjes!

Ik heb volop radijsjes uit mijn groentetuin daarom ben ik op zoek gegaan naar meerdere recepten om radijsjes in te maken. Gerrit heeft deze radijsjes al gebruikt om een lekker gerecht te maken. (om het recept te bekijken klikt u >>> hier).
Wat heeft u nodig?
12 grote radijsjes of 20 kleine radijsjes
200 milliliter azijn
150 gram suiker
1,5 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel mosterdzaad
0,5 theelepel jeneverbessen
verse koriander (2 theelepels); heeft u geen verse koriander gebruik dat korianderpoeder

Maak de radijsjes zuiver en snijd ze doormidden of in vier. (Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk radijsjes in de weckpot kunt krijgen). Neem de weckpot en vul deze, zo goed mogelijk, met de radijsjes.
Verwarm alle andere ingrediënten in een pan totdat het geheel kookt en de suiker volledig opgelost is.
Giet het azijnmengsel daarna, bovenop de radijsjes, in de weckpot. (Heeft u niet voldoende azijnmengsel voeg dan nog wat azijn toe).
Zorg ervoor dat de radijsjes volledig onderstaan en sluit de weckpot.
Laat de radijsjes afkoelen en zet de weckpot weg. Als u de radijsjes wil eten zet u de dag ervoor de weckpot in de koelkast. (koel zijn deze radijsjes het lekkerste!)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten