Heerlijke tomatenchutney met komkommer
U heeft nodig:
1 kilo tomaten
1 kilo komkommer
1 grote ui
1 theelepel zout
1 theelepel mosterdzaad
200 gram suiker
600 milliliter azijn
Snijd de komkommer in schijfjes. Ik gebruik hier altijd de groente en fruitmolen van Westmark voor. Was de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes en snijd de ui in kleine stukjes.
Neem een grote pan, zet deze op een middelhoog vuur en doe hier de azijn in.
Als de azijn kookt kunt u de suiker, het zout en het mosterdzaad toevoegen. Zodra de suiker opgelost is voegt u de uien en tomaten toe. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes vijf minuten koken. Voeg nu de schijfjes komkommer toe en laat de tomatenchutney nog 5 minuutjes pruttelen. Doe de tomatenchutney in goed uitgekookte weckpotten en laat de chutney minimaal 4 weken op een koele en donkere plaats staan.
U heeft nodig:
1 kilo tomaten
1 kilo komkommer
1 grote ui
1 theelepel zout
1 theelepel mosterdzaad
200 gram suiker
600 milliliter azijn
Snijd de komkommer in schijfjes. Ik gebruik hier altijd de groente en fruitmolen van Westmark voor. Was de tomaten en snijd ze in dobbelsteentjes en snijd de ui in kleine stukjes.
Neem een grote pan, zet deze op een middelhoog vuur en doe hier de azijn in.
Als de azijn kookt kunt u de suiker, het zout en het mosterdzaad toevoegen. Zodra de suiker opgelost is voegt u de uien en tomaten toe. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes vijf minuten koken. Voeg nu de schijfjes komkommer toe en laat de tomatenchutney nog 5 minuutjes pruttelen. Doe de tomatenchutney in goed uitgekookte weckpotten en laat de chutney minimaal 4 weken op een koele en donkere plaats staan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten