zondag 28 oktober 2012

Komkommers inmaken.....pittig en zoet

Geïnspireerd door de hete pepers die wij gekregen hebben heb ik op internet ook een recept gevonden om pittige komkommers in te maken in zoet-zuur.
8 weckpotten van 3/4 liter of 6 weckpotten van 1 liter
6 - 8 komkommers om in te maken (afhankelijk van de grootte van de komkommers)
2 verse rode pepers (in hele kleine stukjes gesneden) of 3 eetlepel zelfgemaakte chilivlokken (het recept vindt u hier >>>)
4 theelepels mosterdzaad
4 eetlepels zout
600 milliliter water
600 milliliter azijn
175 gram suiker

Snijd de komkommers in stukken (zie foto) en doe deze in een grote schaal. Strooi het zout erover, roer goed om, en laat de komkommers minimaal 4 uur in het zout staan. Spoel de komkommers goed af. Neem nu een pan en breng het water, de azijn en de suiker aan de kook totdat de suiker volledig opgelost is.
Doe in elke weckpot 1/2 theelepel rode pepers of chilivlokken en 1/2 theelepel mosterdzaad. Voeg de stukken komkommer toe en druk het goed aan. Probeer zoveel mogelijk komkommers in een weckpot te krijgen.
Giet nu het kokende azijnmengsel over de komkommers totdat de komkommers volledig onder het azijnmengsel staan en sluit de weckpotten. Maak de komkommers in, in een inmaakketel gedurende 30 minuten op 90 graden. Soms krijg ik de vraag waarom je de ene keer moet inmaken en de andere keer niet. Omdat wij in dit recept ook water gebruiken en niet alleen azijn met suiker moet u de komkommers inmaken. Wat u ook kunt doen is het water vervangen door azijn en dan ook de hoeveelheid suiker verdubbelen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten