vrijdag 19 oktober 2012

Rammenas met wortelen; hot, hot, hot.........

Een aantal weken geleden kreeg ik de vraag van een klant of je rammenas ook kunt inmaken. Natuurlijk kan dit op de traditionele wijze zoals je andere groenten inmaakt, maar ik had nog geen enkel recept met rammenas op een van onze websites of blogs staan. Omdat ik gisteren, van een andere klant, heerlijke rode pepers had gekregen heb ik deze gebruikt voor dit recept.
U heeft nodig:

5 weckpotten van 1/2 liter
1 kilo rammenas (in schijfjes gesneden)
1 kilo wortelen (in schijfjes gesneden)
750 milliliter azijn
750 milliliter water
75 gram suiker
2 eetlepels zout (gebruik Lo Salt wat veel gezonder is)
2 eetlepels verse gember fijngesneden
3 eetlepels korianderzaad
1 theelepel fijngesneden rode chilipepers
1 theelepels zwarte peperkorrels

Neem een schaaltje en doe hier de gember, korianderzaad, peperkorrels en de chilipepers in. Neem nu een grote pan (geen aluminium gebruiken omdat de pan dan kan verkleuren door het gebruik van de azijn) en voeg de azijn, het water, de suiker, het zout en alle specerijen toe. Breng dit aan de kook totdat de suiker volledig opgelost is. Voeg de rammenas en de wortelen toe. Het lijkt nu of u teveel heeft maar de rammenas en de wortelen zullen minder vast worden en slinken. Laat dit nog een paar minuutjes doorkoken.
Vul nu uw weckpotten tot 1 centimeter onder de rand en weck de rammenas met wortelen in een weckketel op 90 graden gedurende 30 minuten. (door het gebruik van water moet u dit recept inmaken in een weckketel).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten