Een aantal weken geleden zag ik op een website dat je ook heerlijke
cocktails kunt maken in volledig afgesloten weckpotten. Ik heb de
weckpotten van WECK gebruikt van 1/4 liter.
Koop 6 kleine vijgen, niet te rijp, en snijd deze doormidden.
Steriliseer de weckpot en de glasdeksel in de oven op 120 graden
gedurende 20 minuten en vul de weckpot met de vijgen. Giet er nu de
vodka over tot 2 centimeter onder de rand. (De inmaakring heb ik 5
minuten in soda gekookt en daarna in een bakje met vers water gelegd).
Leg de inmaakring op de glasdeksel en sluit de weckpot met de
weckklemmen. Schut elke dag een beetje met de weckpot en proef de vodka
na 1 week. Smaak is heel erg persoonlijk. Ik heb de weckpot nu 4 weken
staan en door elke dag wat te proeven vind ik dat hij nu perfect van
smaak is. Filter de vodka door een zeefdoek en serveer deze in een mooi
glas als aperitief. Zet het glas op een bordje en leg een vijg als
decoratie op het bordje samen met een lepeltje. U kunt uw gasten
vertellen dat ze ook de vijg kunnen eten! Onze gasten vonden het in
ieder geval heerlijk, mooi en zeer exclusief.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten