vrijdag 23 november 2012

Aardbeien met slagroom in weckpotje

Tulpglas
300 gram aardbeien
180 milliliter water
180 gram suiker
sap van 1/2 citroen (50 milliliter citroensap)
100 milliliter slagroom

Neem een grote pan en maak de suikersiroop. Hiervoor brengt u het water aan de kook en voegt u de suiker toe en blijft u roeren totdat de suiker opgelost is. Laat de suikersiroop nog 1 minuut doorkoken. Laat de suikersiroop afkoelen. Zodra de suikersiroop afgekoeld is voegt u de aardbeien en het citroensap toe en pureert de mousse in een keukenmachine. (hou een paar aardbeien apart, snijd deze doormidden om te garneren). Klop nu slagroom met wat suiker stijf. Neem een aantal Tulp weckpotjes en vul deze voor de helft met de aardbeienmousse en werk aff met de slagroom en een halve aardbei. Heeft u nog aardbeienmousse over? Dan kunt u 1 eiwit stijfkloppen, dit onder de aardbeienmousse spatelen en een beetje slagroom erdoor roeren. Laat dit opstijven in de koelkast. Zo krijgt u nog een andere aardbeienmousse. Heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen