zondag 9 december 2012

Krielaardappelen met goulash

Afgelopen zomer hebben wij volop krielaardappelen ingemaakt in weckpotten van 1/2 liter. Deze hoeveelheid is perfect voor ons twee. Een oom van ons verkoopt de krielaardappelen, geschrapt en wel, dus eigenlijk is het eenvoudig om de aardappelen in te maken. U kookt de krielaardappeltjes 10 minuten in water met wat zout en daarna maakt u ze in, in een inmaakketel op 100 graden gedurende 90 minuten. De winter is HET moment om van deze heerlijke aardappeltjes te genieten. Gisteren had ik 5 weckpotten goulash ingemaakt en vandaag heb ik het water van de krielaardappeltjes gegoten en deze gebakken in een grote pan in een eetlepel ganzenvet.
De goulash kunt u natuurlijk ook gewoon maken zonder dat u deze inmaakt. U vindt hier de link naar het recept.
Vanmiddag hebben we dan ook heerlijk genoten van een weckpot krielaardappelen met goulash!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen