Vanmorgen zijn we naar de rommelmarkt geweest en hebben mooie rumtopf's op de kop kunnen tikken. Het maken van een rumtopf is heel gemakkelijk. Heel veel mensen gebruiken rum of brandewijn. (De rumtopf heet ook zo door het gebruik van rum). Maar u kunt samen met rum ook andere soorten alcohol gebruiken. Voeg ook wat rode wijn toe en andere soorten sterke alcohol. In Spanje werd de sangria oorspronkelijk gemaakt door het mengen van allerlei soorten sterke drank. Zodra de sangria gedronken werd, werd er seven-up of water aan toegevoegd om de sangria minder alcoholisch te maken.
U heeft nodig om een rumtopf te maken:
zachte vruchten (aardbeien, peren, appels kan ook, kiwi, perzik enz)
alcohol (rum, whiskey, brandewijn, rode wijn) kies zelf maar uit en de hoeveelheid kiest u zelf
een grote weckpot of rumtopf
suiker (ongeveer 1/2 tot 3/4 van het gewicht van het fruit)
Doe eerst 1/3 van de suiker in de rumtopf, vul aan met wat alcohol en 1/3 van de vruchten en voeg weer 1/3 deel van de suiker toe. Weer wat alcohol en vruchten en dan het restant van de suiker. Roer de eerste dagen goed door en laat dit minimaal 1 maand staan voordat u gaat genieten. Is de rumtopf te sterk: seven-up, spa rood of water toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten