vrijdag 17 mei 2013

Zwarte peperolie

Bewaar de peperkorrels en droog ze in een voedseldroger
Zwarte peperolie is eenvoudig zelf te maken en perfect geschikt om in te bakken, te gebruiken als dressing of als onderdeel van een dressing.
U heeft nodig voor 250 milliliter zwarte peperolie:
een fles van 250 milliliter
4 eetlepels zwarte peperkorrels
200 milliliter olijfolie
Vul de fles met de olijfolie en voeg de zwarte peperkorrels toe.
Laat de zwarte peperolie minimaal 3 weken staan.
Proef dan elke week even.
Ik heb hele sterke peperolie gemaakt omdat wij daarin oosterse recepten bakken.
Zeef daarna uw peperolie, met behulp van een neteldoek, in een mooi olieflesje.
Olieflesjes van Typhoon


U kunt voor de sier wat peperbolletjes onder in het olieflesje bewaren.
Spoel dan de peperbolletjes af met wat water zodat ze mooi zuiver zijn.

TIP: Heeft u een voedseldroger? Spoel de peperbolletjes af en droog de gebruikte peperbolletjes (op 35 graden) in uw droger.
U kunt ze zo weer gebruiken.
Ze zijn wat minder sterk van smaak maar weggooien is jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen