woensdag 15 augustus 2012

Appelmoes inmaken

Appelmoes kunt u heel gemakkelijk zelf maken. U kunt appelmoes ook inmaken in weckpotten zodat u het
hele jaar kunt genieten van verse appelmoes!
Benodigdheden voor 2 personen:
2 appels, geschild en in stukken gesneden
2 eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel suiker
citroensap om te voorkomen dat de appels verkleuren

Schil de appels en snijd ze in stukken. Strooi er meteen wat citroensap over om te voorkomen dat de appels verkleuren. Neem een pan en voeg de stukjes appel, citroensap, water en suiker toe. Laat dit op een laag vuur, ongeveer 15 tot 20 minuten koken, en roer regelmatig door de appelmoes. Ik hou ervan dat de appels niet helemaal fijn gekookt zijn. Heeft u liever geen stukjes appel in uw appelmoes laat de appelmoes dan nog 10 a 15 minuten langer koken. Wat echt een Amerikaans gebruik is en ik ook wel heel lekker vind is nog 10 gram boter door de appelmoes roeren.
Als u de appelmoes in wil maken moet u de boter zeker niet toevoegen en dit pas doen als u de appelmoes uit de weckpot haalt. Als u de appelmoes wil inmaken dan vult u de weckpotten, tot 2 centimeter onder de rand en weckt de weckpotten op 90 graden gedurende 30 minuten.
Zorg ervoor dat uw weckpotten gesteriliseerd zijn.
U kunt ook appels inmaken voor appeltaart. Kijk voor het recept op onze receptenwebsite!


1 opmerking:

  1. Ik haal de appels na de kook altijd nog even door een passevite (roerzeef). Dat geeft zo'n fijne structuur. Yum!

    BeantwoordenVerwijderen