zaterdag 15 september 2012

Wortelchutney lekker heet......

Heerlijk hete wortelchutney
U heeft nodig:
1 kilo wortelen
4 groene pepers en 4 rode pepers
2 uien
1 theelepel zout
750 gram suiker
1,5 liter azijn
2 theelepels mosterdzaad
Snijd uw wortelen in julienne. Ik heb daarvoor de groente- en fruitmolen gebruikt van Westmark, deze werkt perfect en kan behalve julienne ook groenten zoals komkommers in schijfjes snijden of Parmezaanse kaas raspen. Snijd de pepers en de uien in stukjes. Steriliseer uw weckpotten en vul deze met de wortelen, uien en pepers. Blijf ongeveer 5 centimeter onder de rand. Neem een grote pan en voeg de azijn, de suiker, het zout en het mosterdzaad toe. Zet de pan op een middelhoog vuur en verwarm de azijn. Roer goed door en laat de pan op het vuur staan totdat de suiker opgelost is. Giet nu het azijnmengsel in de weckpotten en zorg ervoor dat de groenten goed onder staan. Sluit de weckpotten meteen en laat uw wortelchutney afkoelen. U kunt de chutney pas na 24 uur eten. Bewaar de wortelchutney op een koele en donkere plaats. De wortelchutney blijft ongeveer 6 maanden houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen