zondag 7 oktober 2012

Wortel-pastinaaksoep inmaken

Vandaag een heerlijke wortel-pastinaaksoep gemaakt. Deze soep is echt gemakkelijk te maken en zoals u van ons gewend ben maken we altijd veel zodat we het restant kunnen inmaken.
Omdat er in een inmaakketel 14 liter soep kan heb ik ook meteen uiensoep gemaakt.
Ingrediënten:
1 kilo wortelen
1 kilo pastinaak
4 uien of 8 sjalotten
4 liter water met 7 groentebouillonblokjes en 1 vleesbouillonblokje
peper en zout

Doe alle ingrediënten in een grote pan en kruid dit met peper en zout. Breng de soep aan de kook. Blijf roeren totdat de bouillonblokjes opgelost zijn. Kook de groenten voor 20 a 25 minuten. Neem nu de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Steriliseer uw weckpotten en vul de weckpotten tot 2 centimeter onder de rand. Sluit de weckpotten af met de inmaakring en de weckklemmen. Weck de soep gedurende 30 minuten op 90 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen