dinsdag 6 november 2012

Knolselder inmaken in azijn

Met behulp van de groente en fruitmolen van Westmark heb ik van 8 knolselders hele mooie julienne kunnen maken.
U heeft nodig voor 3 weckpotten van 3/4 liter (recht model):
8 knolselders
300 milliliter azijn
300 gram suiker
Schil uw knolselders en snijd deze in stukken. Neem de fruitmolen van Westmark en zet er de rasp in, om julienne te snijden. Duw de knolselder in de daarvoor bestemde opening. (druk eventueel aan met het drukstuk) en u heeft een mooie julienne. U kunt beter julienne met de fruitmolen maken dan het snijden met een mes. Als u knolselder met een mes snijdt blijft de knolselder stug. Met de fruitmolen zijn de knolselderreepjes veel slapper, waardoor u veel meer knolselder in uw weckpot kunt doen.
Kook nu uw azijn met de suiker totdat de suiker volledig opgelost is. Vul uw gesteriliseerde weckpotten met de knolselderjulienne en druk goed aan. Voeg nu het azijnmengsel toe totdat uw knolselderjulienne volledig onder de azijn staan. Maak uw weckpotten in, in een inmaakketel, op 90 graden gedurende 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen