zondag 3 juni 2012

Rozenlimonade maken

Rozenlimonade


Gisteren had Gerrit een grote roos van onze rozenstruik gehaald omdat de roos zelf volledig omboog.
Daardoor kwamen we op het idee om rozenlimonade te maken.
Vorig jaar hadden we al rozenjam gemaakt en dat was heel succesvol.

Rozenlimonade laten trekken in weckpotHet maken van rozenlimonade is heel eenvoudig:

U heeft nodig:
1 grote roos, onbespoten, waar u de blaadjes van af haalt.
citroensap van 2 citroenen (of 5 eetlepel citroensap uit een flesje)
200 milliliter water
200 gram rietsuiker of gewone suiker
1 inmaakglas van 1/2 liter met inmaakring en weckklemmen

Neem de 200 gram rietsuiker of gewone suiker en kook dit in 200 milliliter water totdat de suiker volledig opgelost is.
Was de rozenblaadjes en doe deze in het inmaakglas.
Neem de suikermengeling van het vuur en voeg deze toe in het inmaakglas.
Sluit het inmaakglas goed af met de inmaakringen en weckklemmen.
Laat dit 24 uur afkoelen en trekken.
U zult zien dat uw rode rozenblaadjes langzaamaan een paarse kleur krijgen.
Schud een paar keer goed met het inmaakglas zodat de rozenblaadjes goed hun smaak af kunnen geven.

Neem een beugelfles van 1 liter en een flessentrechter met zeef en giet uw rozenmengsel door de zeef in de beugelfles.
De rozenblaadjes blijven achter in uw zeef.

Voeg nu het citroensap toe.
Nu kunt u water en ijsblokjes toevoegen naar smaak. Zet uw rozenlimonade gedurende een aantal uren in de koelkast.
De hoeveelheid water kunt u zelf bepalen; proef een paar keer. U kunt gemakkelijk 2 of 3 liter maken met 1 roos. (dan gebruikt u gewoon wat meer beugelflessen).

Zo heeft u een heerlijke zelfgemaakte rozenlimonade.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten