vrijdag 22 juni 2012

Wecken zonder suiker

Wij krijgen regelmatig de vraag of je kunt wecken zonder suiker te gebruiken.
Dit is perfect mogelijk. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat u de weckpotten ook echt moet wecken in een inmaakketel en deze niet in een jampot moet doen. Zorg er altijd voor dat uw weckpotten goed zuiver zijn (steriliseer ze in de oven of kook ze in water met soda). Kook ook uw inmaakringen in water met wat soda (de inmaakringen nooit in de oven steriliseren, omdat deze daardoor uitdrogen en niet meer goed zullen werken).
Ook voor de veiligheid van uzelf is het belangrijk de weckpotten te wecken. Als u dit niet doet kunnen er bacteriën en micro-organisme ontstaan in de weckpot. Door verhitting in de weckketel worden de micro-organisme en bacteriën gedood. Het wecken zorgt er tevens voor dat de lucht, die in de weckpot zit, naar buiten geduwd wordt en de weckpot vacuüm trekt. Het vacuüm trekken van de weckpot zorgt ervoor dat u het voedsel in de weckpot voor langere tijd kunt bewaren. Vergeet niet om altijd de weckklemmen te verwijderen nadat het product volledig afgekoeld is. Alleen op die manier kunt u controleren of de weckpot gesloten is en u niet per ongeluk bedorven voedsel eet.
Voorbeelden van wecken zonder suiker zijn: fruithapjes, allerlei soorten jam, vruchten zonder suiker enz.
Voor meer informatie over wecken en inmaken zonder suiker: www.weckenonline.eu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten