woensdag 19 december 2012

Panna cotta met aardbeien of frambozen

Panna cotta is een heerlijk Italiaans nagerecht:
2 gelatineblaadjes
100 milliliter
melk

350 milliliter volle room
50 gram suiker
1 vanillestokje of een zakje vanillesuiker

Breng de room en de suiker langzaam al roerend aan de kook. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg dit bij het roommengsel. Laat dit op een laag vuur onder regelmatig  roeren 15 minuten indikken.

Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.3

Breng de melk aan de kook en haal dit van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg deze toe aan de melk, roer door zodat de gelatine zich oplost.
Giet de melk bij het roommengsel, roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen. Neem nu 7 weckpotjes van 80 milliliter en vul deze tot 1 cm onder de rand met de panna cotta, Laat de weckpotjes opstijven in de koelkast. Ondertussen kunt u de vruchtencoulis maken van aardbeien of bv frambozen.
U heeft nodig:
1 gelatineblaadje
250 gram verse frambozen of aardbeien
40 milliliter water
30 gram suiker
Los de gelatine op in water. Breng de aardbeien of frambozen met het water en de suiker aan de kook. Laat dit op een zacht vuur lekker pruttelen voor ongeveer 5 minuutjes. Doe de aardbeien of frambozen in een zeef en vang de saus op. Duw de aardbeien of frambozen goed aan zodat u zoveel mogelijk saus heeft. Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan de nog warme saus. Goed roeren. Laat de vruchtencoulis afkoelen en giet deze over de panna cotta tot net onder de rand van het weckpotje. U kunt het geheel afwerken met een koekje en een toefje slagroom.
TIP: U kunt voor een vruchtencoulis ook ingevroren fruit gebruiken: Vindt hier een gemakkelijke methode voor het invriezen van aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten