dinsdag 1 september 2015

Welke droger is geschikt om te beginnen met voedsel drogen?

Dan denken wij meteen aan de Stockli. De Stockli heeft een redelijke prijs en wordt standaard geleverd met 3 droogladen.
De Stockli geeft ook goede droogresultaten, wat belangrijk is als je begint. Natuurlijk niet te vergelijken met de duurdere modellen op de markt maar de Stockli droogt zeker een heel stuk beter dan de hele goedkope modellen en drogers met vergelijkbare prijzen.
Verder is de Stockli niet te groot en in de hoogte uit te breiden, waardoor je alleen ruimte in de hoogte nodig hebt na aanschaf.
De Stockli wordt standaard geleverd met 3 droogladen. Het voordeel van de stockli is dat je deze uit kunt breiden tot 10 laden. Ideaal voor de beginner die nog niet weet hoeveel hij (of zij) gaat drogen. Een paar extra laden zijn zo gekocht. Ook ligt de Stockli goed in de markt om weer door te verkopen.
De Stockli is leverbaar met timer, zonder timer en met metalen roosters. Deze laten de warme lucht gemakkelijker door je droger stromen. Je kunt ook combineren bv 3 stalen laden en 7 kunststof laden. Hoeveel stalen laden of hoeveel kunststof laden kun je zelf bepalen zolang het er maar niet meer dan 10 zijn.
Natuurlijk verkopen wij de Stockli dan ook in onze webshop. Als tip: Koop altijd (bij aanschaf) een aantal droogmatjes bij je droger. Als je vochtig voedsel droogt, fruitleer of groenteleer wil maken zijn droogmatjes onmisbaar. De mazen van de laden van de voedseldroger zijn behoorlijk groot waardoor vocht naar beneden zal druppelen door de mazen heen. Dat wil je zeker voorkomen.
Een bijkomend voordeel: De Stockli en alle onderdelen en accessoires zijn BPA vrij.

Drogen is de nieuwe manier van conserveren van voedsel met behoud van vitamine. Het is veel gezonder om je kinderen gedroogd fruit te geven dan snoepjes. Een bijkomend voordeel is dat gedroogd voedsel aanzienlijk verkleind omdat het water in het voedsel verwijderd is. Als voorbeeld: In een halve liter jampot is plaats voor 50 gedroogde kerstomaatjes. Heerlijk om een tapenade van te maken of "zongedroogde" tomaatjes.

Heb je vragen over het drogen van voedsel of voedseldrogers? Dan kun je ons altijd contacteren.
De expertise hebben we zeker in huis en weten we het zelf niet dan vragen we het aan onze baas: Claudia Kuyken. De schrijfster, receptenmaakster en fotografe van het Handboek voedsel drogen en het boek: Koken met gedroogd voedsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten