vrijdag 11 mei 2012

Vlees wecken

Vlees kunt u perfect wecken en inmaken.
Let er bij vlees wel op dat u het vlees uit de weckpot, voordat u het gaat eten, nog 15 minuten laat koken.
Het koken zorgt ervoor dat u er 100% zeker van bent dat uw vlees niet besmet is met de botulisme bacterie.
Wij wecken dan ook vaak: Stoofvlees, wild, spaghetti-bolognaise saus, curry's, tomatensauzen met gehakt enz.
Met andere woorden een stuk vlees wat u gemakkelijk nog 15 minuten kunt laten koken voordat u het opeet.



Een paar maanden geleden hebben we alle informatie over vlees wecken op onze website gezet.
Heeft u deze informatie gemist:


Veel weckplezier!

Claudia






4 opmerkingen:

  1. Hoi Claudia. Bedankt voor de informatie over het inmaken van vlees. Door een beperking van allerlei ingrediënten ben ik beperkt met de bereiding van vlees. Ik wil daarom zelf vlees inmaken om bv mee te nemen wanneer ik op vakantie ga. Dan weet ik zeker wat er in zit en hoef ik ook niet elke dag een slager te gaan zoeken. Ik heb echter een vraag. Ik lees steeds dat ik alles in een weckpot moet doen en dan bv 70 min moet laten koken. De vraag is is heteegn ik dan in de weckpot doe gekookt en dus al klaar gemaakt of moet ik het vlees er rauw indoen? M.vr.gr Leon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Leon, Vlees altijd eerst koken (zodat het gaar is) en dan in de weckpot doen. Bijgaand de link naar onze nieuwe receptensite met volop recepten om vlees te wecken: http://weckenonline.eu/category/weckrecepten/vlees-wecken/

      Verwijderen
  2. Kan je een overschot van ingewekt stoofvlees nadien nog veilig invriezen ?

    BeantwoordenVerwijderen