Was de radijsjes goed en verwijder de groene stelen en de worteltjes. Ik gebruik 3 bosjes radijsjes of een aantal grote radijsjes uit eigen tuin die ik in kleine stukken snijd. (snijd te grote radijsjes altijd in de lengte door, anders krijgt u niet veel radijsjes in een weckpot).
Leg de radijsjes in een schaal en strooi er 4 eetlepels zout over. Schep alles enkele malen goed om.
Laat de radijsjes een uur in het zout staan.
Maak de radijsjes daarna met een keukenhanddoek droog en veeg het zout eraf.
Leg de radijsjes in een zorgvuldig schoongemaakte pot en schenk de ongeveer 1 liter azijn over.
Zorg er voor dat alle radijsjes goed onder de azijn staan.
Bewaar de weckpot op een droge en donkere plek.
Ik heb ook nog vlug wat radijsjes in schijfjes gesneden voor een heerlijke salade.
Als u wat geluk heeft, zoals ik, dat krijgt u mooie hartjes!
Klik hier >>> voor nog een inmaakrecept: Radijsjes in zoetzuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten